HAAR!

HAAR!

Een tentoonstelling die je écht niet mag missen is wel HAAR! die van 20 februari tot 29 mei 2016 te zien is in het Centraal Museum Utrecht.

Beeld_HAAR_shoplifter_site.png.230x0_q85De tentoonstelling HAAR! gaat over menselijk haar in mode en kunst. We adoreren en verafschuwen, we stoten het af en verzorgen het tot in de puntjes: als mens onderhouden we een complexe relatie met (ons) haar. Met de tentoonstelling geven we aandacht aan deze bijzondere relatie. Grensoverschrijdende modeontwerpers en kunstenaars die mensenlijk haar als materiaal én inspiratiebron gebruiken nemen deel. Lichaamshaar is verwerkt in sieraden, wordt gebruikt voor kunstwerken en vormt het uitgangspunt voor installaties. 

 

Niet eerder is grootschalig aandacht besteed en onderzoek gedaan naar het gebruik van haar in mode en beeldende kunst. Dat is opmerkelijk, omdat het een thema is dat – letterlijk –  zo dicht op de huid van de mens zit. Het Centraal Museum brengt daarom voor het eerst een grote tentoonstelling over dit fenomeen. De focus ligt hierbij vooral op haar als statement, als uitdrukking van identiteit. Mannelijke kracht, vrouwelijke verleiding: ‘haar’ slingert als een rode draad door de geschiedenis.

One comment

Join the discussion

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *